top of page

Zo word jij een Next Level BBQ’er

Hou jij van BBQ’en maar kom je niet verder dan standaard vlees grillen in een dun metalen BBQ? NEXT LEVEL BBQ-ing is andere koek. En wij garanderen je: hier ga jij heeeeel blij van worden. Hoe je een echte Next Level BBQ’er wordt? Wij gaan het je hier uitleggen!


Wat is Next Level BBQ-ing ook alweer?

Next Level BBQ-ing draait vooral om de ultieme smaak te creëren in jouw gerecht. Het gaat niet om meerdere rondes vlees grillen (mag natuurlijk altijd), maar om dat ene gerecht, dat mooie stuk vlees, vis of kip of stoofschotel. Om dit pracht-item met alle beschikbare technieken en elementen perfect en vol smaak klaar te maken.


Hoe bereik je dit BBQ-level?

Aan één ding ontkom je niet: koop een Next Level BBQ. Een Outlaw BBQ Kamado bijvoorbeeld. Kamado is een andere term voor een keramische BBQ. Een kamado is een super geïsoleerde vuurpot waarop je je gerecht snel en heet kunt bereiden én low and slow: urenlang op lage temperatuur vlees laten garen. Natuurlijk snappen we best dat jij nu denkt: uhhuh, wij van wc eend…………. Maar, geloof ons, met een gasbarbecue of een dun metalen bolbarbecuetje ga je er niet komen. Investeer in je nieuwe way of life.Hou van lekker eten

Je moet van lekker eten houden. Zeker in het begin kost het barbecueën je gewoon wat meer tijd. Je moet de technieken leren, ervaring opdoen met barbecuekruiden (ookwel dry rubs genoemd) en de effecten van het barbecueën op je gerecht leren kennen. Daar moet je gewoon even doorheen, maar dat is ook de sport, de hobby. Maar als eten alleen maar vulmiddel is en je er niet warm van wordt…… Dan gaat ’t hem gewoon niet worden. Dus: je bent een foodlover (of ronduit een vleesbeest) en wil gaan voor 100% smokey flavour.Hou van vuur en heb lef

Om goed te kunnen barbecueën moet je ook gewoon dol zijn op vuur, warmte, rook, metaal en houtskool. Dat zijn de elementen waar je mee gaat spelen. Daarnaast is het handig als je jouw zorgzame, bedachtzame en behoudende kwaliteiten lekker uitzet. Die kwaliteiten zijn top, maar zet ze lekker in op je werk. En zet het uit als je gaat BBQ’en. Zet de lefgozer of lefgriet in jezelf aan. Want je moet gewoon dingen gaan UITPROBEREN als die vette BBQ er nu eenmaal staat. Lees je in, pak een recept erbij en GA HET GEWOON DOEN. Zo simpel is het gewoon.


En natuurlijk is het fantastisch om een workshop te volgen en evenementen te bezoeken. Vanaf april 2022 kun je bij Outlaw BBQ ook workshops doen en organiseren we weer een demo-middag. Maar de basis is gewoon lef hebben; uitproberen en gezond verstand gebruiken. Want ook een simpel verspakket uit de supermarkt kun je met wat aanpassingen (en extra dryrubkruiden) bereiden op de BBQ. Makkelijk en superlekker want die smokey flavour die jij gaat toevoegen als Next Level BBQ’er, die is nergens anders te krijgen dan in jouw backyard!
Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page