top of page

Geef winterse BBQ-schimmel geen kans!

Om zo goed mogelijk te kunnen grillen, moet je ervoor zorgen dat je zo weinig mogelijk vocht en vet in je BBQ achterlaat. Dat voorkomt ook schimmelgroei. Wij geven je hier een aantal tips op een rij:


  • Opstoken: Heb je een lekkere sessie low & slow gehad. Stook daarna dan even jouw Outlaw een beetje op. Daarmee brand je alle vet- en etensresten weg.

  • Schoonborstelen: Zorg dat je grill schoon is. Borstel, nadat je hebt gekookt, de grill schoon met een stalen borstel. Zo gebeurd.

  • Ventilatie: Let er bij het wegzetten op dat je de luchtroosters openzet en dat je de barbecue opslaat op een droge plek met voldoende ventilatie. Zo krijgt vocht minder kans. In de herfst en winter is het ook beter om houtskool niet te laten zitten. Houtskool trekt vocht aan. Haal dit er met handschoenen dus even uit, leg het in een zak en zet droog weg. Haal ook de zijtafels van je kamado en leg deze droog weg, want ook hierop kan schimmel ontstaan.

  • Regenhoes: Wanneer je je Outlaw buiten laat overwinteren onder een regenhoes, trek deze er dan zo nu en dan even af wanneer het een mooie droge dag is. Hierdoor krijgt jouw Outlaw een frisse wind door de basis, daar houdt hij van.


Branden!

Natuurlijk kan het zijn dat er alsnog schimmel ontstaat. Zie het als een schreeuw om aandacht van je beste tuinmaat. Gebruik nooit oplosmiddelen, chloor, of andere reinigingsmiddelen. Een kamado is poreus van binnen en al die chemicaliën trekken in de wanden. Met het wegborstelen of wegsteken heb je ook kans op schade van de wand.


Een Outlaw BBQ moet branden, dus doe dat gewoon. Opstoken!!! Net zo lang tot hij schoongebrand is. Stook hem op tot 300 graden en alle gore rommel verdwijnt als sneeuw voor de (winter)zon.


Zijplankjes

Ook op de zijplankjes kan schimmel ontstaan door de weersomstandigheden en het gebruik van de regenhoes. Maak het gewoon regelmatig schoon met wat warm water. En ook hier geldt: mooi droog weer? Ga BBQ'en en laat de hele boel gewoon lekker luchten. Zijn de plankjes wat verkleurd na de winter? Potje Rambo pantserbeits in de kleur teakhout eroverheen en hij is weer als nieuw!


Ook een fantastische Outlaw kamado BBQ aanschaffen? Bezoek nu onze webshop!Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page