top of page

Waar worden kamado's van gemaakt?

Kamado BBQ's bestaan al heel lang. Pas de laatste 8 tot 10 jaar zijn ze populair. Er komen dan ook steeds meer merken en modellen op de markt. Wat is nu een goede kamado? Wat verklaart het prijsverschil? Dat leggen we je in dit blog uit.


Kamado van mulliet van Outlaw BBQ

Kamado's worden gemaakt van diverse materialen. Sommige worden gemaakt van versterkte klei, sommige van cordieriet en er worden er een aantal gemaakt van mulliet. De kamado's die wij verkopen zijn van Outlaw BBQ en worden gemaakt van mulliet. Mulliet is een mineraal dat gebruikt wordt in de keramische industrie bij de vervaardiging van vuurvaste materialen. Het is sterker dan cordieriet en sterker dan klei. Een kamado die gemaakt is van hoogwaardig materiaal zoals cordieriet en mulliet heeft een witte binnenkant. Hoe donkerder of bruiner de binnenkant, hoe groter de kans dat de kamado gemaakt is van wat minder hoogwaardig materiaal zoals klei.


Afbakken

Natuurlijk is dat niet het hele verhaal. Een slecht gebakken kamado van topmateriaal gaat ook sneller kapot. De kamado van Outlaw BBQ wordt gebakken in een elektrische oven. Dat is duurder qua productie, maar het is beter voor de stabiliteit van het keramiek doordat de warmte in de oven zeer gelijkmatig is. Veel kamado's worden afgebakken in een gasoven. Dat is goedkoper maar geeft minder stabiele resultaten.


Er zijn dus veel factoren die bepalen of een kamado wat duurder is of wat goedkoper. Er is ook daadwerkelijk kwaliteitsverschil in gebruikte materialen en 'afbaktechnieken'.


Outlaw BBQ is open over de gebruikte materialen en technieken. Daarnaast bieden ze duidelijke service en garantie. Met een knelpunt of klacht sta je niet voor een dichte deur. Koop jouw Outlaw BBQ kamado bij Bail Out BBQ.


Ook een fantastische Outlaw kamado BBQ aanschaffen? Bezoek nu onze webshop!


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page