top of page

Even knallen: ezeltje met Naked Gun Powder Rub

Van dit stukje vlees wordt iedereen blij! Volwassenen, kids, iedereen. Onze kinderen zijn er dol op. De tri-trip is een goed behapbaar stuk vlees qua formaat en zachtheid. En zijn bijnaam 'ezeltje' staat voor: zelfs een domme ezel kan dit goed klaarmaken. Ja, echt. En natuurlijk gaar je dit stuk zaligheid met indirecte hitte. Dus pak je deflectorstenen er maar weer bij!


In principe kun je elke rub die jij lekker vindt op de tri-trip smeren. Wij zijn dit keer gegaan voor de Naked Gun Power van No Rubbish. Tja, we zijn nou eenmaal Outlaws.... Het vlees wordt er lekker zwart van. Dat ziet er wat vreemd uit. Maar: het was echt geweldig.


Ingrediënten - benodigdheden:

  • een tri-trip of ezeltje

  • rub Naked Gun Powder van No Rubbish of Black Snake

  • de kamado-BBQ met het divide-and-conquer-systeem

  • bijgerechten: wij grilden wat asperges en een spies met aardappelpartjes, cherrytomaten, courgette en ui

  • dressing van olijfolie met citroensap met zout en peper voor over de spies en groente

Haal het vlees uit de koelkast en smeer het in met de rub naar keuze. Laat het vlees een half uur tot een uur op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de kamado BBQ aan en leg het divide-and conquersysteem in de Base van de kamado. Leg beide halve-maan-deflectors op gelijke hoogte onderin. Laat de BBQ op temperatuur komen tot ongeveer 150 graden celcius.


Als de kamado goed op temperatuur is leg je het vlees op het rvs-grillrooster. Door de deflectorstenen die eronder liggen wordt het vlees indirect verwamd. Je laat het vlees zo ongeveer 45 minuten garen tot de kerntemperatuur zo'n 52 graden is.


Pas de laatste 10 minuten ga je het vlees op directe vlammen afgrillen. Daarvoor haal je het vlees en het rek van de BBQ (met handschoen natuurlijk!). Je verwijdert een of beide deflectorstenen (afhankelijk van wat je nog meer op de BBQ aan het bereiden bent) en zet de beluchtingspoorten onderin en in de topvent helemaal open. Door de grote toevoer van zuurstof vlamt het houtskool in no-time op. Leg het rek terug en plaats het vlees boven de vlammen.


Wij hebben een deflectorsteen weggehaald om de groenten en aardappelen enigszins te beschermen tegen de hitte. Hou jij van goed gare groente met een mooi streepje dan zou je de tweede deflectorsteen ook weg kunnen halen. De grillverhoger zorgt er natuurlijk ook voor dat de groente minder heet grillen dan het vlees. Dat is echt ideaal aan een kamado BBQ met divide-and-conquer-systeem.


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page