top of page

Flank steak pinwheels: impressive!!

Zet jij je tanden graag in wat stevigs? En wil je ook je bezoek imponeren? Zoek niet verder. Dit is jouw recept. Pinwheels van flank steak met een geweldige vulling. Start Next Level BBQ-ing NOW!Flank steak pinwheels


Wat heb je nodig?

 • 1 flank steak van ongeveer 800 gram tot een kilo

 • Outlaw BBQ rub Red Rooster

 • Twee handenvol verse spinazie

 • Pakje gerookt ontbijtspek

 • Zout en peper

 • Mosterd

 • Satéprikkers

 • Indien gewenst: zongedroogde tomaatje als extra vulling

 • Lekker met geroosterde aardappels en salade


Hoe gaan we dit bouwen?

 1. Blancheer de spinazie kort in kokend water. Even erin gooien, roeren, zien dat het slinkt en meteen eruit, in een zeef, koud water erover en uitknijpen maar. Laat dit even zo staan.

 2. Haal de flank steak uit de koelkast en vlinder hem. Je snijdt hem via de zijkant als het ware open. Dit doe je door je vrije hand plat op het vlees te houden en met de andere hand te snijden. Snij de bovenkant niet los. Snijden betekent: het mes heen en weer bewegen en dus niet hard duwen.

 3. Leg de flank steak open neer en bestrooi de binnenzijde met de Red Rooster rub

 4. Leg de ontbijtspek, spinazie en indien gewenst zongedroogde tomaatje op het vlees en rol daarna het vlees op als een rollade

 5. Smeer de buitenkant van de vleesrol in met mosterd en bestrooi het daarna met rub. Gebruik zoveel je zelf lekker vindt.

 6. Steek de satéprikkers in het vlees zoals op de foto hieronder 1. Snij daarna tussen de sateprikkers de rol in plakken van ongeveer 3 tot 4 cm dik

 2. Bestrooi de gesneden kanten met peper en zout

 3. Laat het vlees afgedekt rusten terwijl je de kamado BBQ aansteekt en op laat warmen naar 200 graden. De pinwheels ga je direct grillen. De pinwheels mogen een kerntemperatuur bereiken van 54 graden. Dit kost ongeveer 15 minuten.

Wil je indruk maken op je bezoek? Bereid dan de pinwheels voor tot en met stap 5. Pak dan je vlees in in huishoudfolie en leg het in de koelkast. Als je bezoek er is, haal je het eruit en steek je de prikkers erin en snij je het vlees in plakken waar ze bij zijn. Succes gegarandeerd!


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page