top of page

Passie voor Next Level BBQ-ing: Ilja de Bree

Mooie gerechten maken op de BBQ. Dat is voor veel mensen een hobby of zelfs verslaving. Deze maand interviewen wij Ilja de Bree, ook wel bekend op social media als The BreeQ. Hij bedacht voor ons dit fantastische recept: Outlaw Chicken. Wij zijn benieuwd naar hem als persoon. Waar is zijn verslaving mee begonnen?Ilja: ‘Hoe ik ooit gestart ben met bbq’en? Nou, ik ben ermee gestart op een flat zonder balkon of tuin. Ik klom gewoon het dak op en daar ging ik bbq’en. Toen droomde ik al: als ik ooit een tuin heb dan wil ik ook echt een buitenkeuken met alles erop en eraan. Ik ben ook gewoon begonnen met een gasbarbecue. Daar heb ik heel lang op gebbq'd. Gewoon om te bewijzen dat dat ook kan. En qua recepten en technieken: ik ben gewoon dingen uit gaan proberen. Gewoon begonnen. Ik kreeg ook een keer van mijn leerlingen (in het dagelijks leven is Ilja leerkracht, red) een cadeaubon van de Bol. Daar heb ik een rotisserie van gekocht. Schitterend geschenk.


Kamado grilling

Mijn vriendin zei ineens een paar jaar terug: wil je niet een stap verder? Ja, eigenlijk wel. En toen kreeg ik dus een kamado van haar voor mijn verjaardag. Sindsdien kan onze keuken binnen eigenlijk wel weg, hahahahahaha. Vooral tijdens de eerste lockdown heb ik heel veel gebbq'd. Ik heb heel veel gekeken op facebook in allerlei bbq-groepen. En gewoon dingen uitproberen. Ik heb nog nooit een workshop ergens gedaan.’


Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar zijn stap naar social media onder de naam The BreeQ. Waarom ben je daar actief geworden? Ilja moet enigszins lachen: ‘Eigenlijk ben ik begonnen met Instagram voor mijn eigen foto-database. Daar heb je dan al je mooie gerechten bij elkaar op een pagina. Maar steeds meer volgers vroegen mij: hoe doe je dit of dat? Daarna ben ik eigenlijk pas naar Facebook gegaan omdat je daar het recept, de tekst, ook goed kunt delen met iedereen. Mijn doel is eigenlijk: op een toegankelijke manier andere mensen helpen met barbecueën. En mijn inspiratie haal ik echt overal vandaan. Bestaande recepten mixen met mijn eigen ideeën. Of gewoon zelf ingrediënten mengen en uitproberen, bijschaven.’


Nieuw bedrijf

Dat Ilja graag mensen op een toegankelijke manier wil helpen blijkt ook uit zijn plannen voor zijn nieuwe bedrijf ‘Kook Meesters’. Onder die naam wil hij graag een assortiment keukenproducten aanbieden waar veel mensen wat aan hebben. Ilja: ‘Een superuitdaging vind ik de opzet van Kook Meesters. We starten nu met een mooie snijplank en we hebben allerlei uitbreidingsplannen. Het geeft echt veel energie. Het is niet specifiek barbecue, maar breder. Keukenproducten. Het live gaan van onze socials staat gepland voor januari’.


Als Outlaw BBQ kunnen wij liefhebbers als Ilja alleen maar toejuichen. Hoe mooi is het dat er zoveel mensen zijn die hun verslaving willen delen om andere mensen te helpen. Daarvan zeggen wij: we zetten je graag eens in spotlight om ook het verhaal achter ‘de naam op social media’ te vertellen. Ilja: ga zo door en nog ontzettend bedankt voor jouw mooie recept voor Outlaw BBQ!


Facebook van Ilja

Instagram: #thebreeq


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page