top of page

Outlaw Chicken met The BreeQ

Dit keer delen we een bijzonder recept met je. Outlaw Chicken. Een fantastisch recept, speciaal voor ons ontwikkeld door Ilja de Bree, ook wel bekend op social media onder de naam The BreeQ. Natuurlijk hebben we hem ook meteen geinterviewd over zijn passie voor Next Level BBQ-ing. Lees dat interview hier.


Wat heb je nodig?

  • 1 hele kip

  • 100 gram roomboter

  • 2 tenen fijngehakt knoflook

  • 1 theelepel mix van rozemarijn en tijm

  • Grof zeezout

  • Verse peper

  • Optioneel: aardappeltje (krieltjes of partjes)

  • Rotisserie


Wat moet je doen?

Ilja: 'Een dag voordat je de kip wilt bereiden begin je met de voorbereidingen. We gaan de boter namelijk mengen met de fijngehakte knoflook, de rozemarijn, tijm, het zeezout en de peper. Ik heb ervoor gekozen om de boter te mengen in de keukenmachine. Hierna maak je er een rolletje van en rol je het op in plastic folie. Laat dit vervolgens opstijven in de koelkast.

Op de dag van bereiden begin je met de BBQ opstoken met een halve directe en halve indirecte zone. Stook hem op tot zo’n 170-180 graden. Terwijl de BBQ staat op te warmen, kun je binnen de kip voorbereiden. Snijd de boter in dunne plakjes en haal de vel voorzichtig los. Doe de plakjes boter onder het velletje van de kip. Als dit gebeurd is, strooi je buitenkant van de kip rondom in met Black Snake rub van Outlaw BBQ.


Zodra de BBQ op de juiste temperatuur is, hang de je kip aan het spit. Zorg dat er een halve plate setter in ligt met daarop een Happy BBQ Tray. Zorg dat de rotisserie zo draait dat de kip lekt in het bakje en niet op de kolen, zodat je geen enorme steekvlammen krijgt. Laat de kip lekker draaien totdat de juiste kerntemperatuur bereikt is. Ik houd altijd 72 graden in de borst aan.


Een leuk extraatje is om aardappeltjes in de Happy BBQ Tray te doen, zodat de kip de aardappeltjes bedruipt.Zodra de juiste kerntemperatuur bereikt is, haal je de kip van de BBQ af en snijd je hem aan. Probeer het grootste stuk voor jezelf apart te houden, anders krijg je er spijt van! Eet smakelijk!' #thebreeqnl


Schrijf je trouwens ook in voor de Outlaw BBQ Nieuwsbrief onderaan deze pagina. Zo ontvang je recepten, artikelen en meldingen van events en nieuwe producten vanzelf in je mailbox!


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page