top of page

Next level BBQ-ing. Wat is dat?

Iedereen weet wat BBQ-en is. Gezellig met vrienden of het gezin meerdere rondes vlees grillen op houtskool of briketten. Speklapje erop, dan de saté, shaslickje, hawaii-spiesje erachteraan. Hamburgertje natuurlijk. Satésaus erbij en stokbrood met kruidenboter en huzarensalade. Heerlijk. Niks mis mee. Maar met de aanschaf van een kamado kom je terecht in de wereld van Next Level BBQ-ing! En dan gaat er heel anders aan toe. Dit blog vertelt jou waar het hierbij om draait.


Next level BBQ-ing

De echte kick van Next Level BBQ-ing

BBQ’en met een kamado is anders. Punt één: de BBQ is veel te duur om alleen te gebruiken tijdens die vier familie- en vriendenavonden in de zomer. Punt twee: de mogelijkheden in bereidingswijzen zijn eindeloos. En hiermee raak je meteen de kern van de zaak. NXT LVL BBQ-ing draait vooral om de ultieme smaak te creëren in jouw gerecht. Het gaat niet om meerdere rondes vlees grillen (kan ook natuurlijk), maar om dat ene gerecht, dat grote stuk vlees of vis of kip. Om dit pracht-item met alle beschikbare technieken en elementen perfect en vol smaak klaar te maken.


Jouw instrumenten voor Next Level BBQ-ing

Om dat mooie gerecht (denk aan picanha, bavette, spareribs, shortribs, flank steak, brisket) tot in perfectie te bereiden heb je meerdere tools tot je beschikking. Hier komen ze!


  • Het vlees: kies jouw stuk vlees of vis of kip dat je wil gaan bereiden

  • De smaakmaker: kies de geschikte rub die jij vindt passen bij het gerecht (er zijn echt talloze smaken)

  • De grillwijze: ga je het gerecht hot & fast bereiden of juist low & slow? Op een rooster (met of zonder heat deflectors) of juist aan het spit? En als je kiest voor low & slow, fik je het dan nog even hot & fast af voor een extra krokante korst? Of ga je voor bereiding in de Dutch Oven (een gietijzeren stoofpan)

  • Overige smaakbepalers: kies op welk soort houtskool je het gerecht klaar wilt maken. Verschillende soorten houtskool geven een verschillend effect. Kies of je rooksnippers gaat gebruiken voor een extra smokey flavour. En kies dan ook welke smaak, appel, kers, eiken……

  • Ga je het vlees injecteren met een vloeistof voor extra smaak? Of ga je een 'glaze'-laag erop zetten? Of ga je alleen extra besproeien voor de perfecte korst (ook wel bark genoemd)


Eindeloze combinaties

Zoals je ziet: de mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos. En als je hiermee net gaat beginnen volg je natuurlijk gewoon een recept dat je gevonden hebt in een boek of op internet. Maar als je een aantal technieken uitgeprobeerd hebt, kun je natuurlijk zelf gaan variëren. En dat is nu juist van Next Level BBQ-ing om draait. En natuurlijk is het geweldig om dit met veel vrienden en familie te delen. Maar al gauw sta jij ook gewoon voor je eigen gezin de meest fraaie gerechten buiten klaar te maken. Gewoon omdat er niets lekkerder is dan die heerlijk smokey flavour aan al je gerechten.


En dan ben je kneitertrots omdat je jouw curry buiten op de BBQ bereid hebt. En dat je zelf bedacht hebt dat je de ingrediënten zoals kip en ui en bloemkool eerst gemarineerd gaat grillen op hoog vuur en dan in de Dutch Oven gaat afstoven met kokosmelk. En als er dan een zalige, fraai ingedikte curry uit de Dutch Oven komt met een unieke rooksmaak waar heel het gezin van smult, dan ben je koning te rijk. Want ook dit soort gerechten maak je gewoon op een Next Level Outlaw BBQ Kamado.


Bekijk nu ook eens onze Next Level BBQ Recepten!Neem een kijkje in onze webshop voor onze kamado's, houtskool, rookhout, rubs en accessoires.


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page