top of page

Naanbrood met BBQ-chicken topping

BBQ’en in de winter. Wij gaan er helemaal voor. Maar soms heb je geen zin om in het donker buiten te gaan staan grillen in de kou. Wij hebben de oplossing: lunch! Maak een mooi BBQ-lunchgerecht. Dit naanbrood met gegrilde kiptopping is perfect. Heerlijk voor op de slome zondag. Bak na dit gerecht meteen je taart, boterkoek of cake af in de kamado. Heel het gezin blij!


Ingrediënten

  • 4 of 5 naanbroden (of bak ze zelf met het recept in dit kamado kookboek)

  • Eén flinke kipfilet

  • Een rode ui in fijne ringen

  • Griekse yoghurt

  • Klein potje korma marinade van Patak

  • Mango chutney van Patak (supermarkt)

  • Wat verse munt en koriander


Je kan twee dingen doen. Je koopt kant-en-klare naanbroden en gaat lekker de kip grillen en de naanbroden kort afbakken op de BBQ. Of je gaat ook zelf de naanbroden maken met het recept uit dit superboek: Het ultieme kamadoboek. Wat je ook kiest, alles is goed en lekker. Choose your own outdoor lifestyle.


Snij de kipfilet in grove repen en kruid het met een lik yoghurt en een eetlepel korma marinade. Roer goed door elkaar en laat het 20 minuten tot een uur intrekken. Verwarm de BBQ tot grilltemperatuur. Snij de rode ui in fijne ringen en snij wat blaadjes munt en koriander grof. Koop een plantje van deze kruiden in de supermarkt, dan kun je er nog langer van oogsten. Roer de Griekse yoghurt door zodat het los en enigszins vloeibaar is.


Maak de naanbroden volgens het recept uit dit boek of bak de kant-en-klaar broden af op de BBQ. Als de BBQ op temperatuur is grill je het vlees gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten. Neem de wat afgekoelde naanbroden en besmeer ze met de mangochutney. Snij de gegrilde kipfilet verder fijn in kleinere reepjes en leg het als topping op het brood. Strooi de munt en koriander eroverheen en garneer met de yoghurt. Voeg als laatste de reepjes rode ui toe.


No waste

Wil je met de overige korma-marinade, koriander, yoghurt en mango chutney ook wat moois maken deze week? Lees dan dit blog (7 makkelijke maaltijden van de kamado) bij dag 5. In no time maak je een mooie curry! No waste: perfect dus.


Volg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page