Een kamado kopen is best een uitdaging. Er zijn zoveel merken, zoveel prijsklassen. Waar begin je? Je leest wat reviews, kijkt in webshops, je gaat eens naar een winkel. Kortom: je doet onderzoek. Maar…… er is één ding dat je vaak niet verteld wordt.

En dat is het feit dat je voor het maken van populaire gerechten toch een batterij aan accessoires nodig hebt. En die kosten in de meeste webshops heel veel geld. En jij hebt net al flink gelapt voor een kamado...........
Populaire BBQ-gerechten
Een kamado koop je niet om alleen een hamburger en een sateetje op te grillen. Dat kun je ook op een Webertje. Een kamado koop je om pulled pork of pulled chicken te maken, bavette, picanha, gerookte zalm, rookworst. Dat soort gerechten. Maar daar heb je een serieuze uitrusting voor nodig:
Deflectorstenen om indirecte warmte te creëren;
Een pizzasteen om natuurlijk pizza's mee te bakken, maar ook in te zetten als extra heat deflector om ervoor te zorgen dat de onderkant van het vlees niet verbrandt;
Verhogingsrekken om de afstand tussen de kolen en het vlees groot genoeg te maken voor een topresultaat. En om het grilloppervlakte van jouw kamado nog groter te maken

En deze accessoires (wij noemen het noodzakelijke hulpstukken!) kosten veel geld. Wij van Outlaw BBQ doen dit anders. Een kamado koop je bij ons ALTIJD met all-in pack. Met deflectorstenen, met verhogingsrekken en pizzasteen. Want dat zijn dus geen ‘luxe speeltjes’ maar echte basisstukken!
Welk gerecht heeft wat nodig?
Voor welke gerechten heb je nu welke tools nodig?

Bavette: een bavette maakt je klaar met indirecte hitte dus deflectorsteen noodzakelijk
Pincanha: zie bavette
Pulled pork: low and slow laten garen, dus indirect, dus deflectorstenen eronder
Spareribs: low and slow
Warmgerookte zalm: veel afstand tussen vuur en vis: verhogingsrek, pizzasteen en delfectorstenen gebruiken voor indirecte warmte
Meatloaf met spekmat: ja hoor, ook hier is indirecte warmte nodig, dus deflectorstenen noodzakelijk
Kip grillen aan het spit: eindelijk, dit mag je wel direct garen boven het houtskool. Het draaien zorgt ervoor dat het vlees niet verbrand. Maar ja: die rotisserie……… Heb jij mazzel. Die zit ook al in het Pro en Master Pack.
Vlees met strepen: dat mooie grillstreepje, wie wil dat nou niet? Daar heb je een cast iron grillrooster voor nodig. Guess what? Die zit ook al in ons Pro Pack en Master Pack
Dus als jij denkt: ik koop alleen een kamado en daarmee ben ik er............. Dan kom je bedrogen uit. En ook wij hebben onze eerste kamado zonder accessoires gekocht. En ook wij hebben toen veel tijd en moeite moeten steken in kopen van passende accessoires. Meerdere delfectorstenen pasten toch niet en konden weer terug. Doodmoe werden we ervan. Wij gunnen jou dezelfde verslaving die wij hebben. In één aanschaf! ONE-STOP-GO. Met één aanschaf ben je helemaal klaar en hoef je alleen nog langs de slager.
Bekijk onze all-in packs en bestel een pack in onze webshop!
