top of page

Dry rubs: wat zijn de onderlinge verschillen?

Dry rubs zijn verkrijgbaar van talloze merken. Waar moet je nu op letten als je een dry rub wil kopen? Er zijn soms behoorlijke prijsverschillen. Sommige potjes kosten € 6,-, andere kosten € 10,- of € 11,-. Waar ligt dat aan? En wat is dan beter? Of lekkerder? We gaan het je uitleggen.


Wat is een lekkere dry rub?

Smaak verschilt van persoon tot persoon. Wat jij lekker vindt, dat is het allerbelangrijkste. Vind je de rub van € 5,- lekkerder dan een rub van € 12,-. Lekker die rub van € 5,- kopen. Over smaak valt niet te twisten. Volg daarin je eigen weg. Maar er is wel degelijk kwaliteitsverschil......


Welke rubs zijn goed van kwaliteit?

Zoals al gezegd: er zijn goedkopere rubs en duurdere. En daar zit weg degelijk kwaliteitsverschil in. Allereerst heb je de kwaliteit van de kruiden en specerijen an sich. Een betere kwaliteit grondstoffen komt de smaak ten goede. Maar dit is lastig ‘meetbaar’, want die goede specerijen kunnen nou net jouw smaak niet zijn. Een ander kwaliteitsaspect is de verhouding van de ingrediënten. Goedkopere rubs hebben meestal meer goedkope ingrediënten zoals zout en suiker en kunstmatige smaakversterkers (zoals MSG, gistextract en E621). Deze ingrediënten halen op een goedkope manier de smaak omhoog. Maar met echte kruidenmengsel heb je dan niet echt van doen. Veel Amerikaanse rubs hebben smaakversterkers erin. Deze rubs worden veel gebruikt in het BBQ-wedstrijdcircuit. En in die wedstrijden worden de gerechten beoordeeld op basis van één hap van het vlees. Om dan ergens met kop en schouders boven uit te steken heb je smaakversterkers nodig.


Goedkope en dure rubs

Je kunt stellen dat hoe minder zout, suiker en smaakversterkers men toevoegt, hoe meer moeite de maker moet doen om de mix goed op smaak te brengen. Door dus een goede melange samen te stellen en goede kwaliteit specerijen in te kopen. Dat verklaart ook het prijsverschil tussen dure en goedkope rubs. Maar dan heb je ook een echte kruidenmelange te pakken. Maar als jij altijd gewend bent om voorgekruid BBQ-vlees te eten (dat vaak die kunstmatige smaakversterkers bevat), dan zul je misschien moeten wennen aan de pure smaak van rubs zonder smaakversterkers. Ons advies: kijk altijd even naar de ingrediëntenlijst achterop de verpakking. Dan weet je wat je koopt. Overigens: rubs met kunstmatige smaakversterkers...... die verkopen wij niet. Gebruik maar een mooi puur product. Dat is ons advies.Rubs zonder smaakversterkers

Outlaw BBQ verkoopt alleen rubs zonder smaakversterkers. Dat is een bewuste keuze. Onze eigen rublijn is zonder enige kunstmatige toevoegingen. Maar ook alle andere rubs die we verkopen bevatten geen kunstmatige smaakversterkers. Dat is Next Level BBQ-ing op de Outlaw Style. Want, wij vinden: je wil een echt goede smaak. Je doet je best om kwalitatief goed vlees met zorg te bereiden met alle tools die tot je beschikking hebt in het Next Level BBQ-ing. Daar horen geen kunstmatige smaakversterkers bij. Daar staan we voor. Neem eens een kijkje bij onze collectie rubs. In onze afhaalshop kun je tijdens afhaaluren ook komen proeven. Je bestelde rub kun je dan altijd nog inwisselen. Of je koopt er natuurlijk nog eentje extra…….. Wij kunnen in ieder geval niet meer zonder. Voorgekruid vlees van de slager of supermarkt komt er bij ons niet meer in.


We wensen je een rijke smaakontdekking langs de wereld van dry rubs.


Bekijk onze collectie aan rubsVolg ons op instagram: @outlawgrillbbq

bottom of page